Monday, 26 July 2010

Christmas in July - 2010 - Joulua...Joulu on taas, joulu on taas......
Ihana, aurinkoinen vuoristoilma toivotti meitä tervetulleeksi viettämään joulua Mount Tamborinellä. Eeva ja Tapani Soini, Hilltop on Tamborinestä, olivat mainio emäntä ja isäntä meidän scandinaaviseen joulukokemukseen. Joulukoristeitakin löytyi mieltä korottamaan.
Hyvät kahvit (kiitos Petri ja Tapani) ja muffinsit poron sarveineen oli kahvin tarpeille mahtava alku rennon, mutta juhlallisen illan viettoon.

Tutkimme taloa, pihaa, kaunista vanhaa kappelia ja tietysti meidän sen yön majoitushuoneet. Pää oleskelu/ruokahuone avautui suurelle veranalle ja upealle kultarannikko-, vuori- ja merinäköalalle. Tapani varmisti, että tulisijassa oli valkeata ja lämpöä.

Illan tullen nautimme glögit ja kappelin valaistus toi “oooh”ta ja ”aaah”ta. Uskoimme kun kerrottiin, että kappelin valot näkyy jopa Brisbanestä. Brisbanen kaupunki tosi näkyi kappelin valtavasta etuikkunasta ja kultarannikon valot toisella suunnalla.

Ruokailu oli itsessään erinomainen kokemus. Kellon kilinä..... ja Eeva ilmestyi kertomaan tarjottavasta ruoasta ja perinteistä. Tarjoiltiin kolmea alkuruokaa – aikuisillle kalaruokaa ja lapsille omia erikoisuuksia, mukaan lukien pieniä oisterin näköisiä keksejä isossa oisterin kuoressa! Yhdellä kulauksella (no joo, ei ihan niin nopeasti minulta!) nautimme schnapsit, ja lapset nauttivat puolukkamehut. Seisovapöytä pääruoaksi ja kahvit jälkiruokien kera teki sekä mielemme, että vatsamme kylläisiksi. Oli kääretorttua lakkahillolla, mustikka- ja puolukkapiirakkaa, jäätelöä, torttuja ja pipareita.

Reipas ja ystävällinen oli keskustelu, puhuimme uusia ja muistimme vanhoja, ja lapset jakoivat joulukuusen alta lahjoja kaikille.
Hyvän ruoan, musiikin ja seuran jälkeen jotkut suuntivat kohti kotia ja me muut löysimme yöpuille.Kaunis lämmin aamu... lisää perinteistä ja mahtava aamupala – karjalan piirakat munavoilla, lihapiirakoita, nakkeja ja korvapuusteja takasivat, ettei tarvitse nähdä nälkää moneen tuntin... ja jäimme innolla odottamaan seuraavaa kertaa.