Thursday, 18 December 2008

Joulutervehdys Suomitalon tontulta

Hyvää Joulua Suomikoulun tontulta


Minä olen pitänyt silmällä Suomitaloa jo monta pitkää vuotta, mutta täytyy myöntää, että vanhaa tonttua, joka on jo nähnyt kaikenlaista miellyttää Suomi-koulun lapset kaikista eniten. Minun kuukauden kohokohtani on ne kaksi lauantaita, jolloin Suomi-koulun lapset kokoontuvat ja minä aina yritän laittaa Suomi-koulun hienoksi, että lapsilla on sitten mukava kirmailla.


Tapahtuipa kummia kuitenkin lukuvuoden viimeisenä koulupäivänä! Olen jo tottunut näkemään rakkaat lapsoset joka toinen lauantai, mutta tällä kertaa heitä ei näkynyt missään! Kyllä siinä oli tonttu-ukolla ihmeteltävää, kun lasten sijaan Suomitalo täyttyi punanuttuisilla joulutontuilla! He tanssivat ja lauloivat iloisesti lavalla niin, että talo raikui iloisesti ja tuli oma lapsuus mieleen. Niin aivan, kyllähän minä sen Tip tap –laulun muistan kun sisaruksien kanssa iloisesti laulettiin joulun aikaan. Se kyllä minua kummastutti mihin ne tutut lapsukaiset joutuivat, kun nämä tonttulapset tulivat heidän tilalleen.Näin koloistani, että eräät ystävällisen näköiset miehet olivat laittaneet pihalle jonkinlaisen nykyaikaisen nuotion, jolla he lämmittivät tontuille ja aikuisille ruokaa. Joku taisi kutsua heitä Leijoniksi, mutta mielestäni leijonat ovat hieman karvaisempia otuksia. Toisaalta ajat ovat jo muuttuneet ja aivosolut harmaantuneet sitten tonttukoulu aikojeni.


Seuraavaksi tontuilla oli ohjelmassa askartelutuokio. He saivat aikaa hienoja sätkynukkeja, olivat varmasti itseään käyttäneet mallina. Muutamat laittoivat piparejakin, vaikka mielestäni ne tehdään taikinasta, paistetaan uunissa ja kuorrutetaan suloisesti, nämä piparit tehtiin kartongista ja narusta. No, toivottavasti he huomaavat sitten kotona, että ne maistuvat pahalta ja voivat laittaa vaikka kuusen koristeeksi.
Viimeisenä arvottiin kaksi suloista nallekaveria ja sen päällä tonttulapset esittivät taas tonttulaulunsa aikuisille. Tämän jälkeen hyvästeltiin ja lähdettiin koteihin joulunviettoon. Vaikka tonttulapset lauloivat ja tanssivat erikoisen hienosti, toivon, että tutut lapset palaavat taas asemiin ensi vuoden puolella. Ties vaikka näyttäytyisin heille joku kerta.


Hyvää Joulua Toivoo Suomi-koulun tonttu!