Tuesday, 22 June 2010

Kouluvuosi Tähän Saakka

Tämä kouluvuosi menee nopeasti ja mukavasti. Opiskelu sekä huvi mahtuu joka päivään. Joka koulupäivä alkaa "Marjasopalla", jossa Lakat, Vatut ja aikuiset tulevat yhteen – laulamme Tervetulolaulun, iloitsemme merkkipäivistä, jaamme uutisia ja laulamme tai leikimme sekä uutta, että tuttua.
Olemme ottaneet "Aamu" Suomen Kielen Kuvasanakirjan avuksemme ja ensimmäisellä lukukaudella oppilaat opiskelivat kasvoja, käsejä ja sitten muita kehon osia ("Missä on Peukalo?" taisi olla pienten suosikkilaulu!) ja sitten meidän perhe.
Juhlimme Laskiaista laskiaispullineen (keskustelu onko parasta kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla oli hauska) ja pitämällä omat "Hippokisat" - lajit oli: hernepussinheitto, pituushyppy ja kävely hernepussi pään päällä.

Helmikuun lopussa kävimme luistelemassa
Ice Worldissä.

Kalevalanpäivää vietimme yhdessä – Henna lauloi Kalevalan ensimmäisestä runosta ja sitten mekin yritimme sitä. Saimme myös nähdä kansallispukuja ja puukkoja. Pienemmät oppilaat (Vatut) suunnittelivat omat Sammot, jotka taikoivat jopa karkkeja ja suklaata! Teimme lopuksi omat Kalevalan korut ja helavyöt.
Pääsiäinen toi yllätysmunien- ja noitientekoa, ja tietysti söimme suklaamunia!
Äitienpäiväkortit ja Vappukarkelot toi huhtikuuhun karnevaalitunteen. Oli ilmapalloja,
omatekoiset tuuliviirit, munkkeja ja simaa
.

Urheilusanaston myötä pallopelit, narunhyppy ja keilaaminen toi paljon iloa. Mielikuvituksen avulla jopa hiihdimme, luistelimme ja laskimme liukurilla mäkeä meidän hallissamme!

Kapteeni Käskee, mölkky, 7-leikki, Jumppalaulu ja Huugi guugi on tuonut sekä nauruja, että liikuntaa! Ja Suomi-koulun pienet kokit on taas saanut aikaiseksi pullia ja "possuja peitoissa". NAM!
Paljon on mahtunut meidän tunteihin ja on vielä paljon edessä. Tervetuloa mukaan!